Zwolle in Nieuwsuur #3

Zwolle in Nieuwsuur #3

Bijna heel Nederland zat woensdagavond aan de buis gekluisterd, want premier Rutte presenteerde een 'routekaart' met daarin de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen.

Horecaondernemers hebben eindelijk te horen gekregen waar ze, hopelijk, als het kan, de komende maanden aan toe zijn: per 1 juni mogen de terrassen open, maar wel iedereen aan een tafeltje met 1,5 meter afstand. Restaurants, theaters en bioscopen mogen weer gasten ontvangen tot max. 30 bezoekers en alleen op reservering. Vanaf 1 juli mag er worden opgeschaald tot 100 bezoekers, nog steeds op reservering en met voldoende tussenruimte. Vanaf 1 september moet er gekeken worden naar versoepelingen voor evenementen.

Hoe kijken de Zwolse (horeca)ondernemers naar de versoepelingen? Is een anderhalve meter samenleving haalbaar in de horeca? En in het theater? Nieuwsuur kijkt naar hoe de ondernemers Michelle van Bemmelen van Ensemble Gastro & Bar, Emi Stikkelman van Muziekcafe Koos en Rob Zuidema van Zwolse Theaters zich hierop voorbereiden en hoe zij de toekomst zien. Op vrijdagavond 8 mei om 21.30 uur is de uitzending te zien op NPO2. 

https://nos.nl/nieuwsuur/

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina