Bokbierintroductie Zwolle

De sfeervolle Bokbier Introductie!

Bokbierintroductie Zwolle

Zet zondagmiddag 4 oktober maar alvast in de agenda, want dan vindt namelijk de veertiende editie plaats van de sfeervolle Bokbier Introductie!

Rond de klok van 13.00 uur komt schipper Maik Overbosch met zijn prachtige tjalk ‘Emanuel’ uit 1903 het bokbier aan de Zwolse wal takelen. Ter hoogte van het terras van Het Beugeltje worden de eerste fusten aangeslagen en uitgedeeld om te proeven.

Op het naastgelegen Broerenkerkplein vindt een Regiomarkt plaats met (bok)bierbrouwers uit Zwolle en omstreken, vele kraampjes met diverse streekproducten en foodtrucks. Dat wordt struinen over de markt en smullen van heerlijke lekkernijen. Daarbij wordt de muzikale omlijsting verzorgd door het bekende Zwolse duo Henk en Mick. De Regiomarkt is geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur en is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Vanaf 14.00 uur trekt een stoet door de stad: de Showband Jubal Zwolle voorop, gevolgd door de brouwerswagens met paarden en aansluitend een reeks prachtige oldtimers. De stoet trekt door de Diezerstraat, Grote Markt, Luttekestraat, Eekwal, Jufferenwal, Melkmarkt en wederom de Diezerstraat, waarna de stoet zal worden ontbonden.

De paarden en wagens vervolgen hun route langs de deelnemende cafés vergezeld van blaaskapellen en de oldtimers worden opgesteld op het Broerenkerkplein naast de Regiomarkt. Elk café heeft z’n eigen specialiteit deze middag. Dit varieert van live muziek tot gratis hapjes en een heerlijk diner. Verder rijden er ‘Jan Plezier Wagens’ rond door het centrum. Deze zijn gratis en door iedereen te gebruiken als taxi. Ze rijden een vaste ronde en u kunt in- en uitstappen op geselecteerde haltes, zoals pleinen, cafés en natuurlijk bij de Regiomarkt.

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina