Café Smart

6 november: Huil en zing heerlijk mee met de smartlappenconcerten.

Café Smart

Café Smart is een al heel lang lopend evenement en wordt georganiseerd door de gezamenlijke horeca, verenigd in de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ). Via de website www.gastvrijzwolle.nl kun je alle evenementen bekijken die er worden georganiseerd.   

Café Smart is een favoriet van de Zwollenaren en andere bezoekers van onze mooie stad, die houden van de echte Nederlandstalige smartlap, die het leven in zijn puurste en droevigste vorm bezingt. Zangers en bandjes geven acte de présence tussen 16.00 uur 's middags en 20.00 uur 's avonds. De precieze aanvangstijden per café verschillen. Die vind je op de websites of de sociale media van de cafés zelf.    

SCROLL NAAR BENEDEN OM MEER TE LEZEN

Tijdens ons evenement Café Smart staat het levenslied centraal, of eigenlijk de smartlap. Dat zijn twee verschillende termen, die door elkaar worden gebruikt. Een levenslied, dat is letterlijk een ‘lied over het leven’. Levensliederen kunnen zoet of bitter zijn, licht en gevoelig, maar ook terugkijkend op het leven zelf, met onderwerpen als liefde, ellende en verre, zonnige, exotische vakantiebestemmingen. De donkere (droevige), meer gevoelige nummers worden vaker ‘smartlap’ (letterlijk: rouwdoek) genoemd.   

Welke smartlap-artiesten zijn jouw favoriet? Bekijk het programma en kies waar jij tijdens Café Smart wilt zijn! In de cafés worden artiesten en dj's geprogrammeerd. Je kunt er ook een kroegentocht van maken; en van de ene smartlap in de andere rollen. Tot dan!    

Om je weekeinde helemaal te vervolmaken, ga je de zaterdagavond voor Café Smart naar het Smartlappenfestival in de Zwolse Theaters, waar koren, bands, theatermakers en andere amateurartiesten strijden voor de titel Smartlappenkoning of –koningin van Zwolle. De vertolker van het mooiste en origineelste levenslied, wint. De vraag is natuurlijk wie zich een jaar lang Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle mag noemen. Eenmaal uitgeslapen na een lange avond genieten in de schouwburg, rol je zo door het café in om het nog eens dunnetjes over te doen. 

 

PROGRAMMA

Hessels Cafe - Men in Music
Cafe de Pul - Glen Palm
Het Beugeltje - Leen Ripke
Kroegje - Ieke Theatralala
Cafe Koos - Nog geen artiest bekend
Cafe de Hete Brij - Cafe 't koude papje: smartlap sing a long
Cafe de Gezelligheid - Max & Co
Lunchroom Blocks - nog geen artiest bekend
Ons Cafe - Japie
Swolsch Cafe - Raymond Smit

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina