Straatfestival

De grootste reünie van Zwolle!

Straatfestival

De grootste reünie van Zwolle komt er weer aan: het Straatfestival op vrijdag 19 augustus tussen 19.00 en 01.00 uur ! Met maar liefst 28 podia vol muziek, georganiseerd door de horecaondernemers uit de stad. De perfecte plek om elkaar weer te ontmoeten na de zomervakantie. Lekker praten op de straten en deinen op de pleinen. Ben jij erbij?

The Referee - Georges Lotze
In The Voice Senior bereikte hij met zijn Neil Diamond-vertolking de finale en daarna kwam alles in een stroomversnelling. Zanger Georges Lotze is een ras-entertainer die alle bekende hits, zowel Nederlands- als Engelstalig, zingt. Hij zet met gemak elke tent op zijn kop. 

De Pul - Raymond Smit
Eén van de kleinste en gezelligste cafés. Kom luisteren naar de liedjes van de Zwolse zanger Raymond Smit. 

De Zoete Inval - Fin M'Coul & BBQ XL
Deze driekoppige Zwolse folkformatie zingt een breed repertoire van onder anderen The Dubliners, Flogging Molly, The Pogues en Dropkick Murphys. Heerlijke meezingers en gegarandeerd live. 

Hessels Cafe - Mike Appelhof en Patrick van Eijk 
Deze twee volkszangers gaan jouw hart beroeren deze avond in Hessels Café. Kom jij ook? 

De Kleine/ De Beurs - Lead
Energiek, interactief en 100% live! Vijf heren en een charmante dame met maar één doel: Feest! Wanneer deze coverband het podium betreedt, is er geen houden meer aan. Je wordt meegesleurd van de ene hit in de andere en stilstaan is niet meer mogelijk. Bij LEAD gaat álles de lucht in.

Proeflokaal - DJ Kevinci
Zijn DJ-naam is een samenvoegsel van zijn geboortenaam samen met die van de grote Kunstenaar Leonardo da Vinci. Niet dat Kevin zichzelf op gelijke voet zet met deze wereldberoemde uitvinder-kunstenaar. Verre van dat! Want Leonardo da Vinci draaide immers geen plaatjes. Volgens Kevin bekt deze DJ-naam gewoon lekker. En Da Vinci was een alleskunner; net zoals Kevinci een brede smaak heeft van vele muziekgenres en voor ieder, ook jou, wat moois in de platenbak heeft staan.

Jacks Music Bar - Rage against the System en Dikke Dennis en Johan Schoterman
Een tribute aan Rage against the machine. Het wordt een grote chaos party met Dikke Dennis en Johan Schoterman. De laatste is al jaren presentator bij de Zwarte Cross, Pedro Pico Pop en Dicky Woodstock en hij draait vanavond de vinylplaten bij Jacks. Kies je favoriet en hij draait hem voor je. Samen met DJ Dikke Dennis wordt het een lekker zooitje. 

Voorstraat - Grootste Silent disco van de binnenstad
Dit wordt cool! Molly's, Bonabo Social Club, Bloopers, Kuiperij, Shotto en het Vliegende Paard toveren de Voorstraat om tot één grote dansvloer. Ben jij erbij? Maar dan Silent! 

Nieuwe Markt - Hans Stroeve, Lynn Stephans, Stanley Medema
Ingeburgerd, Bonne Femme, Café Koos en De Hete Brij toveren de Nieuwe Markt weer om tot swingparadijs met DJ Hans Stroeve & Friends. Veelzijdig als hij is zal het alle kanten op gaan. Met zangers en MC Lynn Stephans en saxofonist Stanley Medema. Bijkletsen en bijswingen. Kom jij ook? 

Pannenkoekschip - Hedon presents DEEP
Bij het Pannenkoekschip is er een speciaal podium voor Techhouse en Techno. De DEEP Straatfestivaleditie van Hedon, met Roy El Kei, Joshua Kayn en Bob Holtkamp. 

Café Lucky - Raymond Zingende Barman Leeuwarden, Joey Kramer, Chris Haverman, Jeffrey Hendriks, Nathanael Bos, Joop Lens, Mannes, Michel Tombal, Jordy
Laat je verrassen door deze Nederlandstalige line-up bij Café Lucky. Meezingen!

Woodies / Swolsch Cafe - DJ Sporieverdorie!
Een feest is pas écht een feest met DJ Sporieverdorie! 'U vraagt, wij draaien!'. Met dit motto maakt deze ras-entertainer deze avond tot een groot en onvergetelijk succes. DJ Sporievedorie werkte samen met grote namen als André Hazes, Boys II Men, the Soca Boys en Lionel Richie. Hij is, behalve in Nederland ook een graag geziene gast in Duitsland, België, Oostenrijk en op Aruba en Gran Canaria.

Ons Cafe - Def Rhymz, Xerxes Naseri, Stevie Poppinghaus, Wesley Wolters, Elz Bakker, Theo van Cleef, Peter Veenstra
Een keur aan zangers komt langs tijdens het Straatfestival in Ons Café. Def Rhymz, de ambassadeur van de Nederlandstalige hiphopcultuur en rapmuziek werd tweemaal onderscheiden met een TMF Award en behoort tot de eerste generatie rappers in Nederland. Xerxes Naseri is hèt nieuwe talent op de Nederlandse podia en mengt Nederlandse Zouk-muziek tot een unieke muzikale mix met onder meer R&B. Ook zijn tweede single Geen twijfel doet het deze zomer goed op de verschillende radiostations. Wesley Wolters is de welbekende Zwolse zanger. Verder treden ook Stevie Poppinghous, Elz Bakker, Theo van Cleef en Peter Veenstra op. 

Belgische Keizer - UNITE en Juffrouw Jannie 
Neem de volgende dag maar vrij, want met UNITE beleef je een avond waar je wel even van moet bijkomen! De vijf bandleden verpakken de fijnste classics, de hardste beats, Nederlandstalige hits en de beste feestnummers in geweldige medleys. Ze zetten iedere tent op z’n kop en swingen is het credo. You are the star tonight! Ook de welbekende Juffrouw Jannie is weer van de partij! Een groot feest!

’t Kroegje - Henk en Mick 

Wie kent deze The Voice-senioren niet? Henk en Mick kennen elkaar al sinds 1962 en zijn 'de nieuwe snoepjes van Zwolle', in hun eigen woorden. Ze staan geregeld met heerlijke ouwe meezingers op de Zwolse straten en dat doen ze tijdens het Straatfestival ook, bij 't Kroegje. In The Voice haalden ze de finale, onder leiding van het duo Geer en Goor. De juryleden roemden hun tweestemmigheid en interactie met het publiek. 

Hap en Tapkamer - Men in Music 

Twee enthousiaste muzikanten die hun sporen in de muziek hebben verdiend. Jan Eijbergen en John van der Vegt maken vrolijke muziek voor iedereen. Verzoekjes? Graag! Vrolijk en interactief; van swingende rock ‘n roll en Hollandse zeemanskrakers tot blues, country, Top 100, quickstep, wals of polonaise. 

Cafe de Gezelligheid en Lekker Zwols - No Brakes 

Gooi je remmen los met deze coverband uit Kampen. No Brakes speelt alle bekende hits; van Grease tot Abba en van The Golden Earring tot Robbie Williams. Dit Jaar is het op het Gasthuisplein echt de moeite waard om onder het genot van een goed glas bier langs te komen en te genieten van live music. Cafe De Gezelligheid en Lekker Zwols hebben weer de handen inéén geslagen en bezorgen jou een avond om niet te vergeten! Lekker swingen en meezingen op het Gasthuisplein! 

Las Rosas - Guilty Pleasures Night

Een en al Guilty Pleasures, dus trek de dansschoentjes maar aan! Met Q Music het Foute Uur, T-Spoon, Starkoo, Freestyle Maniacs, een heuse Mystery guest en, jawel: Mental Theo!!! Overal op de wereld heeft hij gestaan, pas geleden nog in een VOL ziggodome... en tijdens Straatfestival bij Las Rosas!!


Blue Bayou - Dikke Disco

Met de enige ekte Dikke Disco danks je de benen onder je lijf vandaan met de beste discohits uit handen van Zwolle's leukste DJ's: DJ Mokkie, Stevie MQueen en DJ Grooveload & DJ Corba!

Cafe de Tagrijn - DJ Nitefox

DJ NItefox maakt er weer een mooi feest van bij de Tagrijn, met de leukste guilty pleasures en hits!

Jaffa Jaffa / Beugeltje - La Banda Loca

La Banda Loca: de naam zegt het al: een “te gekke” Caribische / Zuid-Amerikaanse band! Edsel Juliet speelt drie muziekklanken – piano, bas en blazerspartij- tegelijk op de keyboard. Samen met twee percussionisten op de timbaal en conga’s, gecombineerd met zang en animatie, zorgt La Banda Loca voor een feestelijke sound waarbij het moeilijk is om niet mee te dansen. La Banda Loca staat garant voor een geweldige avond. Feeling Hot Hot Hot met La Banda Loca…Dat wordt zweten en vooral veel plezier!

Blocks - Coverband Jools en Ancora

Jan Smit heeft aanvankelijk zijn twijfels, maar na overleg met zijn trouwe, onafscheidelijke raadgever Jaap Buijs, besluit hij zijn fiat te geven, het eerste album van Ancora wordt op het eigen label van Jan Smit uitgegeven. De unieke mix van Shantymuziek, Irish folk en een flinke dosis pop, waar Ancora mee op de proppen maakt ook enthousiasme los bij de media en bij een grote hoeveelheid muziekliefhebbers.

Niet voor niets debuteert Ancora najaar 2013 op de nummer één positie van de GFK Album Top 100. In 2015 verschijnt de opvolger Voorbij De Horizon, dat eveneens gelijk op nummer één belandt. Ook in 2016 slaagt Ancora erin om die begerenswaardige nummer één positie in de wacht te slepen. Dan met hun derde album: Door Weer En Wind.

Ancora heeft, dankzij deze zo succesvolle albums een geheel eigen plek in de Nederlandse muziekwereld veroverd. Alle drie albums brachten ze bovendien uit met daarbij een volwaardige dvd. Dat is nooit eerder vertoond: een wereldwijd unicum. Ancora is: Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree.

Jools - Mireille Nieuwenhuizen die met haar warme stemgeluid en aangename podium presentatie het publiek steeds weer weet te raken. Willem Spans die met zijn keyboards een solide band geluid weet neer te zetten en Jan van Dijk die met zijn gitaren en mondharmonica’s de sound compleet maakt.

Wijnbar Oak - Soulclap meets OAK & Friends

Heerlijke deuntjes van Soulclap (Donny Thé) & Friends, stijlen zoals soul, funk en dance, daar gaan wij heerlijk op en mogen de voetjes zeker bij van de vloer!! Exclusieve Wijnbar buiten van het Italiaanse TOP wijnhuis Pasqua. Of wil je misschien één van onze speciaalbieren, dat kan ook! Daarnaast is er een smoker aan en delen zij hun Straatfestival menukaart met de lekkerste gerechten van Aimchit, dé Thaise Streetfoodtruck én Foodtruck Le-Bruns met zelfgemaakte saté, vers belegde broodjes en meer.

Refter - Silent Disco

Twee podia met DJ's Folkert Algra en Jeffrey Dijkstra; silent disco! Dat wordt een avond dansen en je schor zingen met de koptelefoon op!

Beautanica CLUB - Straatfestival met DJ Grooveload, DJ TimonChello en DJ CORBA

BeautaniClub XL met deze keer een outdoor editie, de vetste DJ's met house en club!

Ensemble - Rubberboot

De Rubberboot met Aron Volta, Mike Scot & Red 87, lekkere drankjes, dansjes en eten, op het bordes van de volledig uitgelichte Fundatie!!

De Bommel - Latin Urban Square
Fijne zomerse Latin, lekkere drankjes, salsadansjes en meer!

 

Zorg ook voor cash, want je kan niet overal betalen met pin!!

 

De reguliere taxistandplaats aan de Buitenkant is dan niet bereikbaar van 18.00 tot 01.30 uur.
 
De alternatieve taxistandplaatsen zijn dan:
- Kamperpoortenbrug
- Groot Wezenland
Beide locaties zijn met een bord aangegeven.
 
Vanaf zaterdag 20 augustus 01.30 uur zullen de bruggen weer worden vrijgegeven en kan de reguliere standplaats aan de Buitenkant weer in gebruik worden genomen.
 
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina