Straatfestival en Zwolle Pride Festival

vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus

Straatfestival en Zwolle Pride Festival

vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus

We sluiten de zomer in Zwolle dit jaar spectaculair af met een driedaags zomerfestival, dankzij de samenwerking van Straatfestival en Zwolle Pride Festival. Dit wordt een ongekend, groots en kleurrijk feest van en voor iedereen! Op meer dan vijftien podia verspreid door de binnenstad vind je muziek, dans, kunst en theater. Ook zijn er (kinder)activiteiten, een buitenfilm, proeverijen en een zomeravondmarkt.  

Willeke Alberti, Jody Bernal en 2Brothers on the 4th Floor  
Willeke Alberti komt zaterdag zingen op het Rodetorenplein. Zaterdagmiddag vindt de kleurrijke Pride Parade door de binnenstad plaats, waarin vele wagens een boodschap zullen uitdragen van respect, acceptatie, gelijkheid en inclusiviteit in liefde en leven. Ook kun je dit feestweekeinde genieten van Just a Little Bit More, met de originele Dolly Dots-leden Esther en Anita, Jody Bernal en een optreden van 2Brothers on the 4th Floor. Radio NL verhuist haar uitzending naar Zwolle voor dit speciale weekend.   

(Kinder)activiteiten, film, proeverijen en zomeravondmarkt 
We werken nog hard aan het aanvullende programma. Zaterdagavond is er rondom het Grote Kerkplein een zomeravondmarkt met streekproducten, vintage kleding en meer. Zondagmiddag is er markt op het Gasthuisplein. Er wordt gezocht naar een plek voor een buitenfilm. De Zwolse restaurants presenteren zich met diverse acties, zodat bezoekers kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes die de stad te bieden heeft.  

Houd deze website in de gaten voor meer programmering.
Ook op www.zwollepride.nl en de kanalen van de deelnemende horeca kun je meer vinden. 

 

Nieuw elan, groeiend aantal bezoekers  
Het straatfestival is toe aan zijn 43e editie, de Zwolle Pride Festival aan haar vierde. Al decennialang trekken bezoekers uit de verre omtrek van Zwolle naar dit feestweekend in de Hanzestad. De organisatie gelooft in een brede samenwerking en bouwt de komende jaren verder aan dit grootse, aansprekende evenement. De verwachting is dat de aantallen met het vernieuwde festivalconcept alleen nog maar zullen groeien. Op vrijdagavond 23 augustus is er vooruitlopend op de start van het programma een groot event voor relaties en potentiële partners van de festivalorganisatie.  

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina