Voor de horeca

HESZ werkt in het belang van bezoekers en horecaondernemers van de Zwolse binnenstad. Het organiserend team achter HESZ coördineert grote en kleine gezamenlijke evenementen met een regionale uitstraling en soms ook landelijke uitstraling. We verbinden ons met nog andere organisaties in de stad om te zorgen voor een uitgebreid muzikaal en cultureel aanbod.

Kansen zien

Het is de taak van HESZ om kansen te zien voor nieuwe events, voor vernieuwing van bestaande events en voor het aanboren van nieuwe doelgroepen via passende gezamenlijke activiteiten. Steeds met oog voor een laagdrempelig kunst- en cultuuraanbod, dat tegemoet komt aan de grote diversiteit aan aangesloten ondernemers.

Gezamenlijke website

Het belangrijkste medium van HESZ is de gezamenlijke website Gastvrij Zwolle, waarop de evenementen worden vermeld maar waarop de deelnemers zich ook allen kunnen presenteren op een eigen bedrijfspagina, met zoekfunctie en een link naar hun eigen reserveringssite. Hiermee wil HESZ tegemoetkomen aan de vindbaarheid van de horecabedrijven voor bezoekers. Deelnemers ontvangen een eigen inlog van hun bedrijfspagina en kunnen via deze pagina ook hun eigen activiteiten aankondigen en koppelen aan de gezamenlijke events. 

Ben je een horecaondernemer in Zwolle en wil je deelnemen? Neem contact op.

Uitvoering en financiering

De leden van HESZ doen jaarlijks een vaste bijdrage, die wordt aan gevuld met subsidies en sponsoring. Het team van HESZ verzorgt de overkoepelende vergunningaanvragen, subsidieaanvragen en sponsoraanvragen en zorgt voor faciliteiten tijdens evenementen. Eveneens doet dit team alle PR rondom de gezamenlijke evenementen.


Samenwerkingspartners: Festivalplatform Zwolle Unlimited, Stadsfestival, Zwolle Fonds (de winkeliers) en Hedon.

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina